Підписатися на RSS

Профорієнтаційний масовий захід «День кар’єри» для учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти на базі КЗО МЦТПУМ

/Files/images/CIMG8607.JPG /Files/images/Робочий стол 005.jpg

11 квітня 2019 року на базі КЗО МЦТПУМ за сприяння відділу освіти Марганецької міської ради (головний спеціаліст Бистра О.В.) був проведений профорієнтаційний масовий захід «День кар’єри» для учнів 10-11-х класів освітніх закладів міста з метою привернення уваги до перспективних та сучасних напрямків навчання.

«Уже стало доброю традицією проводити ярмарки професій для випускників закладів загальної середньої освіти – майбутніх абітурієнтів. Сподіваюся, що наш захід допоможе молоді вдало обрати майбутню професію, яка буде актуальною на ринку праці, допоможе реалізувати власні здібності та приноситиме задоволення» – наголосила провідний фахівець з профорієнтації Марганецької міської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості Катерина Чайка.

У холі міського центру трудової підготовки учнівської молоді розмістилося справжнє студентське містечко. Запрошені до участі представники навчальних закладів ознайомили учнів з професіями та спеціальностями, які вони можуть здобути, презентували переваги проходження навчання та перспективи працевлаштування за обраним фахом.

/Files/images/CIMG8626.JPG /Files/images/CIMG8625.JPG /Files/images/ФОТО 006.jpg /Files/images/CIMG8600.JPG

Вісім вищих та професійно-технічних навчальних закладів презентували свої освітні послуги. Тут старшокласники знайомилися з професіями, на які є сталий попит на ринку праці. Це професії в сфері медицини, транспорту, машинобудування, менеджменту та побутового обслуговування. Ярмарок відбувся у форматі інтерактивних виставок, цікавих майстер-класів від державного професійно-технічного навчального закладу «Марганецький професійний ліцей», презентацій освітніх послуг.

У заході взяли участь 370 учнів 10-11 класів восьми шкіл міста Марганець, провідних учбових закладів міст Нікополь – педагогічний коледж, медичний коледж, економічний університет – міжрегіональна академія управління персоналом, Марганець – ДПТНЗ «Марганецький професійний ліцей, Марганецький коледж Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», Запоріжжя – національний університет, Хортицька національна академія та представники Марганецького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які презентували військові заклади України.

/Files/images/CIMG8621.JPG /Files/images/CIMG8622.JPG /Files/images/ФОТО 001.jpg /Files/images/ФОТО 004.jpg

Фахівці Марганецької міської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості розповіли старшокласникам про послуги служби зайнятості, можливості проходження тестування на профорієнтаційній Платформі Державної служби зайнятості «Моя професія: консультаційна мережа», обговорили проблеми і шляхи професійного самовизначення.

/Files/images/CIMG8629.JPG /Files/images/ФОТО 003.jpg /Files/images/CIMG8590.JPG /Files/images/CIMG8608.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 323

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.