Підписатися на RSS

Всесвітній день зору

/Files/images/5d7e571c044e6.jpg

Кожного рокуу другий четвер жовтня громадськість відзначаєВсесвітній день захисту зору. З 2000 року цей день є основним пропагандистським заходом ініціативи «Бачення 2020». Він покликаний привернути увагу урядів всіх країн до проблем збереження зору і забезпечити доступ до медичних послуг всім, хто має в цьому потребу.

Зір – одна з фізіологічних функцій сенсорної системи, за допомогою якої людина отримує 80-90% інформації про навколишній світ. Ця інформація необхідна не лише для повноцінного існування та орієнтування людини, але й для естетичного сприйняття світу.

За даними ВООЗ, близько 285 мільйонів людей по всьому світі страждають від порушень зору, з них 39 мільйонів вражені сліпотою. Близько 90% людей, які страждають від порушень зору, живуть в країнах з низьким рівнем доходу. 82% людей, що страждають сліпотою, входять у вікову групу 50 років і старше.

Людей, які позбавлені можливості бачити від народження, або через хворобу, нині в Україні нараховується 300 тисяч осіб. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я щороку кількість сліпих у світі зростає на 1 мільйон осіб, кожні 5 секунд втрачає зір одна доросла людина, кожну хвилину — одна дитина. Щороку в Україні інвалідами внаслідок вад зору визнають близько 12 тисяч осіб . Кожного року в Україні проводять 300 тисяч операцій із захворювання очей. Щороку лікарі виявляють 150 тисяч дітей, що мають проблеми із зором. Найчастіше погіршення зору спостерігається в шкільному віці (короткозорість чи далекозорість) або після 40 років (глаукома, катаракта). Найбільша проблема – несвоєчасне звернення до лікарів.

Причому для України проблема дитячої сліпоти та слабкозорості дуже актуальна, оскільки дитяча сліпота та слабкозорість посідає четверте місце серед основних причин інвалідизації дітей в нашій країні.

10 жовтня в професійних та профільних групах нашого закладу були проведені просвітницькі заходи.

Так в профільній групі спеціалізації «Кулінарія» (майстер виробничого навчання Горб Інна Анатоліївна) та професійній групі спеціалізації «Діловод» (викладач Усенко Тетяна Олександрівна) були інформаційні повідомлення на тему «Всесвітній день зору 2019: топ-10 смаколиків для здоров’я».

/Files/images/egg-1510449_960_720.jpg

В професійній групі спеціалізації «Слюсар з ремонту КТЗ» (майстер виробничого навчання Потворов В.В.) відбувся перегляд відеоматеріалу «Міжнародний день слабо зрячих. Статистика хвороб зору».

Під час проведення просвітницьких заходів учнівська молодь дізналася багато корисної інформації щодо збереження зору.

/Files/images/5ce7d28f9c1f7.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 296

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.