Підписатися на RSS

Центр «Розвиток КСВ» презентував буклет «Твоє майбутнє в електроенергетиці» та профорієнтаційні уроки для учнів та учениць 5-10 класів

/Files/images/КАРЬЕРА № 1.jpg

Буклет та уроки розроблені в рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці» за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ).

Карта професій – це освітня ініціатива Центру «Розвиток КСВ», яка допомагає професійному самовизначенню молоді. В рамках ініціативи професіонали компаній одного сектору розробляють карту професій в секторі, вказують потрібні навички та вміння для цих професій, курси та університети, де цьому вчать, описують перспективи галузі в майбутньому. Близько 20 компаній (ПУМБ, Укрсиббанк BNP Paribas, Астарта, Сингента, Метінвест та інші) у партнерстві з Центром «Розвиток КСВ» вже розробили свої карти професій (рітейл, агро, банківська сфера, IT, гірничодобувна, металургійна, юридична). Карти професій з інших напрямків та сфер повністю доступні на сайті проєкту Career Hub.

Під час презентації буклету про професії у сфері енергетики, говорили про подолання гендерних стереотипів при виборі майбутньої професії. Буклет містить історії успіху фахівців та фахівчинь, які вже побудували свою кар’єру в енергетиці, та чиї історії можуть надихнути майбутніх молодих енергетиків України.

Максимум корисної інформації про енергетичні професії, до буклета також включили перелік обов’язків та професійних вимог до широкого спектра спеціальностей за різними напрямами роботи енергетичного сектору. Корисними для молоді стануть і посилання на різноманітні профільні інформаційні ресурси з переліком можливостей професійного росту, описами освітніх програм та посиланнями на онлайн-курси. З буклета молодь також дізнається багато цікавого про подальший розвиток сектору та інновації.

Марина Саприкіна, керівниця Центру «Розвиток КСВ»: «Молодь в Україні майже необізнана про сферу енергетики та майже не розглядає її при виборі майбутньої професії. Дослідження «Прозора енергетика» показало, що сфера енергетики є незрозумілим для більшості громадян, а достатньою інформацією володіють всього 12% населення, і в більшості випадків цей інтерес пов’язаний з тарифами на електроенергію. Саме тому ми прагнемо просто та цікаво розказати учням та ученицям про особливості роботи у сфери енергетики та змотивувати їх обирати енергетику своєю професією».

Юлія Галустян, експертка з гендерних питань USAID Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ): «Гендерні стереотипи заважають адекватно оцінити свої можливості багатьом дівчатам. Низькі показники присутності жінок в енергетичній галузі – результат тих же стереотипів. Наш спільний буклет про професії у сфері енергетики сприятиме зміні існуючого стереотипного мислення щодо жінок в енергетиці, та стане у пригоді молоді, яка обирає майбутні професії. Сподіваємось, що з нашим буклетом, тепер більш активно — в енергетичному секторі країни».

Партнери публікації: ДТЕК, Прикарпаттяобленерго, Укргідроенерго, Енергоатом, Львівобленерго. Медіапартнери презентації: Гендер в Деталях, Mind.ua

/Files/images/КАР’ЄРА № 2.jpg

/Files/images/КАР’ЄРА № 3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 134

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.