Підписатися на RSS

Деякі аспекти законодавства України про мобілізацію та службу в ЗСУ після 60 років.

З 24 лютого 2022 року по сьогодні в Україні діють закон воєнного часу. Триває загальна мобілізація, яка постійно продовжується і скоріше за все, буде продовжуватися до перемоги України над агресором.

В процесі мобілізації всі чоловіки від 18 до 60 років можуть отримати повістки. Тобто, законодавство України визначає граничний вік для мобілізованих – 60 років. Але є військові, які можуть служити і після 60 років. Це закріплено статтею 22 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

До 65 років, відповідно до норм даного закону, можуть перебувати на службі у Збройних силах України військовослужбовці, які проходять службу під час особливого періоду, з числа вищого офіцерського складу.

Військовослужбовці ЗСУ та інших військових формувань, які мають високу професійну підготовку, досвід практичної роботи на займаній посаді, визнані військово-лікарською комісією придатними за станом здоров’я для проходження військової служби, на їх прохання можуть бути залишені на військовій службі понад граничний вік перебування на військовій службі, на строк до п’яти років у порядку, встановленому положеннями про проходження військової служби громадянами України.

Нагадую, що сектор «Марганецького бюро правової допомоги» продовжує надавати безоплатну первинну (консультації, складання документів непроцесуального характеру тощо) і вторинну (складання документів до суду та ін. органів, представництво особи у суді, захист) правову допомогу всім бажаючим.

/Files/images/ВІДДАЧА ЧЕСТІjpg.jpg

За більш детальною інформацією з цього питання та з будь-яких інших правових питань, ви можете звернутися до Нікопольського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги за адресою: м.Нікополь, вул. Івана Богуна, 9, тел. 0566 68-75-23, 0566 68-75-40, МТС +380661773774, номер гарячої лінії 0-800-213-103, сектор «Марганецьке бюро правової допомоги» за адресою: м.Марганець, вул. О.Кошового, 4, тел. МТС +380958142029, 05665 5-10-06.
Головний юрист Рубан С.

Кiлькiсть переглядiв: 54

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.